Wie ben ik en hoe werk ik?

Ik ben Ton van ieperen. De afgelopen 30 jaar heb ik al veel verschillende dingen gedaan. Zo was/ben ik onder andere (technisch) schrijver, redacteur, projectleider, projectmanager, accountmanager, consultant, leraar Nederlands op een vmbo en op een mbo, coach, dichter, acupressurist en blogger. (Mijn profiel op LinkedIn)

Ik houd, dat zie je, van verandering. Verandering houdt me jong en daagt me uit. Sinds ik (wat) ouder word, voel ik ook de behoefte mijn (levens)ervaring en vaardigheden in te zetten om anderen te helpen. Tijdens mijn werk ontmoet ik vaak mensen die door de snelle (technologische) ontwikkelingen in het leven gedwongen werden hun werk anders aan te pakken of zelfs ander werk te gaan doen. Ik zie hoe moeilijk dat voor veel mensen is. Vaak verzetten mensen zich heftig tegen veranderingen, zelfs als die onvermijdelijk zijn. Ik vind het fijn om ze dan te helpen hún manier te vinden om met veranderingen en moeilijkheden om te gaan in plaats van er in te blijven hangen. Een paar jaar geleden startte ik daarom mijn eigen bedrijf: ‘Molet’. Vanuit Molet begeleid ik mensen en teams die, om wat voor reden dan ook, even wat hulp/ondersteuning of een luisterend oor nodig hebben.

Mijn manier van coachen is direct, waarbij ik humor gebruik om te (blijven) verbinden én om mezelf niet te serieus te nemen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het leven serieus maar niet té serieus geleefd moet worden. Humor kan daarbij een relativerende maar vooral ook verbindende rol spelen.

Tijdens coachtrajecten maak ik vaak gebruik van de DISC-profielmeting. De DISC® is een internationaal erkende psychologische test die goede handvatten geeft voor coachvragen en om met elkaar de diepte in te kunnen gaan. Om de DISC te kunnen en mogen gebruiken heb ik een opleiding gevolgd tot gecertificeerd DISC-professional. Het maken van een DISC-test kost slechts 10 minuten en geeft goed inzicht in de eigen persoonlijkheid en communicatievoorkeuren. Daarnaast kunnen de principes van de DISC ook worden gebruikt om anderen beter te leren inschatten en de communicatie beter op anderen af te stemmen.

Ik houd van coaching met een kop en een staart. Daarom vind ik het belangrijk om concrete (leer)doelen af te spreken en daar in maximaal 3 maanden naar toe te werken. In die 3 maanden zien we elkaar dan ongeveer 6 x live en houden we voor het overige online contact.

Lichaam en geest zijn (in ieder geval tijdens ons leven) niet van elkaar te scheiden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Vanuit dat besef heb ik 2 jaar geleden een opleiding tot acupressurist gevolgd. Acupressuur kan verlichting geven bij een heleboel problemen: van hoofdpijn, stress-klachten, maagklachten en rugpijn tot kiespijn, oorpijn, oorsuizen en blaasproblemen. Voor bijna elke klacht zijn er wel een of meer acupressuurpunten of een combinatie daarvan die verlichting kunnen bieden. Tijdens coachtrajecten kan ik acupressuur bijvoorbeeld inzetten om spanning of stress te helpen verminderen.

Heb jij of heeft jouw team behoefte aan een luisterend oor, een scherpe blik, iemand die uitdaagt, meevoelt, laat lachen én een spiegel voorhoudt? Bel of mail mij dan voor een vrijblijvende kennismaking!

Grote groet,

ton van ieperen

tonvanieperen@molet.nl / 0622460443