Gewoontes kweken

Weet je dat het gemiddeld 2 maanden duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren? 2 maanden om meer te gaan bewegen. 2 maanden om van het roken af te komen. 2 maanden om gezonder te gaan eten. Dan pas is je nieuwe gedrag een gewoonte geworden.

Een gewoonte die in ieder geval goed is om aan te leren is die van de drie positieve affirmaties per dag. Die werkt zo: schrijf iedere avond voor je gaat slapen 3 positieve dingen van de voorbije dag op. Het is belangrijk dat je ze opschrijft op een briefje of in een opschrijfboekje want dan ben je er bewuster mee bezig. Eindig de oefening met 30 seconden bewust dankbaar zijn voor deze positieve dingen.

De gedachte achter deze oefening is dat je door je bewuste positieve gedachten uiteindelijk meer positiviteit in je leven aantrekt en brengt. Probeer het eens om te kijken of het werkt!

Ook leuk: stop je briefjes me positieve gedachten in een blik/doos/la en lees ze aan het eind van de maand allemaal eens door. Zo maak je van iedere maand in je herinnering een goede maand!

ton

Dit vind je misschien ook leuk...