Hieronder vindt u voorbeelden van com-tracks die wij voor u kunnen uitvoeren. De lijst is niet uitputtend. Wij passen onze tracks aan uw situatie en wensen aan.

In een werksituatie is het belangrijk om professioneel te kunnen communiceren. Sterker nog: dat wordt van iedere werknemer verwacht. Toch ontbreekt het werknemers nog wel eens aan basisvaardigheden in communicatie. Daardoor gaat het regelmatig mis met de communicatie op de werkvloer.

De track ‘professioneel communiceren op de werkvloer’ is ontwikkeld om werkenden te leren hoe zij zich op het werk kunnen onderscheiden door professioneel te communiceren in allerlei situaties (feedback-gesprekken, overleg, mailverkeer, presenteren enzovoorts).

Betrap je jezelf ook wel eens op een taal- of spelfout? Twijfel je soms of het ‘hen’, ‘hun’ of zelfs ‘zij’ moet zijn? Hoe zat het ook al weer met die/wie en dat/wat? Lust je eigenlijk liever een pannekoek dan een pannenkoek? Dan is deze track iets voor jou!

We schrijven tegenwoordig steeds meer zoals we praten. Vaak gaat dat goed, maar niet altijd. Je gesprekspartner hoort bijvoorbeeld niet of je zegt ‘houdt jij’ of ‘houd jij’. Maar als je schrijft, is dat natuurlijk een ander verhaal. Als  je voor je werk een nota schrijft of als je een sollicitatiebrief schrijft is het belangrijk om foutloos te spellen. Natuurlijk corrigeert de spell checker een aantal fouten. Maar niet allemaal. En zeg nou zelf: een beetje professional moet toch foutloos kunnen spellen!

Maar met foutloos spellen alleen ben je er nog niet. Het is ook belangrijk om goed te formuleren en zonder stijlfouten te schrijven. En om je tekst op de lezer af te stemmen natuurlijk. Met die dingen gaan we tijdens de de opfris-track ook aan de slag!

Op het werk wordt veel geschreven. Mails, brieven, nota’s en ga zo maar door. Meestal letten we niet zo op deze teksten. In het beste geval kwalificeren we de schrijver ervan als een ‘schrijftalent’ of juist niet. Toch heeft het schrijven van zakelijke teksten minder te maken met ons schrijftalent dan met het feit of we ooit geleerd hebben om zakelijk te schrijven.

In deze track leggen we de basis voor het kunnen schrijven van heldere en goed gestructureerde zakelijke teksten.

Als mensen teksten voor het werk schrijven, proberen ze vaak zo moeilijk mogelijk te verwoorden wat ze bedoelen. Tijdens deze track leer je om eerst op te schrijven hoe je iets zou zeggen en er dan een heldere en zakelijke tekst van te maken. Zo schrijf je aantrekkelijke zakelijke teksten die veel meer effect sorteren.

Veel mensen zien enorm op tegen het geven van een presentatie. Tijdens deze track leer je hoe je op een ontspannen en natuurlijke manier een effectieve en leuke presentatie kunt geven.

Het lijkt zo eenvoudig maar in de praktijk valt het helemaal niet mee om goede notulen van een vergadering te maken. Tijdens deze track leer je hoe goede notulen zijn opgebouwd en geformuleerd en hoe je tijdens een vergadering kunt bijhouden welke belangrijke dingen er gezegd worden.

Zeggen waar het op staat en zeggen wat je denkt is in de mode. Toch is dat voor veel mensen moeilijk en als het dan al lukt, is het effect van hun woorden vaak heel anders dan ze willen.
Met geweldloos communiceren vertel je op een respectvolle manier wat je denkt en wat je zou willen van de ander. Daarmee sorteer je meer effect en blijf je dichter bij jezelf.